TERPSICHORE DUO - Vladislav Bláha a Broňka Schoříková

Adventní koncert pro 126 strun

V sobotu 29. listopadu 2014 v 17 h se konal v Salesku tradiční adventní koncert Nadace pro radost. A kdo má rád čisté jasné zvuky cimbálu a kytary, přišel si skutečně na své. TERPSICHORE DUO, Vladislav Bláha - kytara a Broňka Schoříková - cimbál a zpěv nezklamalo posluchače. Originální zvuková malba i repertoár se vymyká tradičním nástrojovým seskupením. Posluchače všech věkových kategorií nadchl atraktivní a dramatický způsob hudební komunikace v žánrově pestrých a zajímavých skladbách.

Koncert uvedl předseda správní rady nadace P. František Vavruša, který krátce pohovořil o přípravách na stavbu nového kostela Seslání Ducha svatého a poděkoval všem dárcům a příznivcům nadace. Po zapálení svíce na adventním věnci vystoupila žákyně Barbora Hanušová a svým jasným čistým hlasem zdařile uvedla koncert skladbou „Den přeslavný jest nám přišel“ za doprovodu své učitelky Broňky Schoříkové.

Následoval hodinu a půl trvající koncert se skladbami Antonia Vivaldi, Milonga od Jorge Cardoso, Sonet, který věnoval Duu Milan Tesař, Bachianas Brasileiras č. 5 od H. Villa – Lobos a mnoho dalších skladeb autorů zvučných jmen jako Claude Debussy, Enrique Granados, Štěpán Rak, Franz Schubert a další. V poslední části koncertu zazněla uklidňující Vánoční ukolébavka od B. Fliese a písně z lidové adventní a vánoční poezie, např. Ej, ctná Panna a Andělé nám nad dědinou.

Koncert se velice vydařil, podle ohlasů posluchačů to byl jeden z nejzdařilejších adventních koncertů. Děkujeme vynikajícím interpretům: kytaristovi Vladislavu Bláhovi i jeho partnerce Broňce Schoříkové za skvělý výkon, a také za příznivou cenu za vystoupení. Přispěli tím také na stavbu nového kostela. Děkujeme skautům, skautkám a maminkám ze Saleska za prodej výrobků, kterým přispěli nemalou částkou na nový kostel. Také patří díky všem, kteří věnovali v dobrovolném vstupném svůj dar na kostel.

Děkujeme všem sponzorům koncertu: MČ Brno-Líšeň a Ing. Ivanu Slavíčkovi z firmy AMCOBEX Information Technologies s.r.o

Děkujeme dobrovolníkům, kteří pomohli nachystat prostor, občerstvení a pomohli s úklidem po koncertě. Všem Pán Bůh zaplať!